×

Lisää suoritus

Liikuntakampanja 2017 on päättynyt.

×

Ota yhteyttä ylläpitoon

Kirjoita tähän viestisi. Mikäli lähetät tukipyyntöä tai vikailmoitusta, muista AINA liittää mukaan tarkka www-osoite sivusta, jota asia koskee ja kuvaile tilanne mahdollisimman yksityiskohtaisesti.
×

Tiimiesittelyssä Eturivin tallaajat: Kilpasarjassa minuutit kiiluvat silmissä

Tilanneviesti

Ammatillisen koulutuksen henkilöstön liikuntakampanja 2017 on päättynyt.

Kilpasarjan kärjessä porhaltaa Etelä-Savon ammattiopiston tiimi Eturivin tallaajat. Tiimin ylläpitäjä Laura Salonen myöntää heti kättelyssä, että huipputiimiin on kerätty kaikista hulluimmat liikkujat. 

Eturivin tallaajissa liikuntaminuutteja keräävät Laura Salonen, Reijo Kääriäinen, Kirsi Malmstedt ja Maarit Heinikainen. Neljän osallistujan tiimi on muodostettu mitalinkiilto silmissä.

-Viime vuonna ei huomattu sitä, että pienempikin määrä liikkujia riittää tiimin perustamiseen. Tiimiin on nyt koottu neljä hulluinta himoliikkujaa. Ydintiimi, joka ei muuta teekään kuin liikkuu. Jalat huutavat hoosiannaa, mutta näiden viikkojen aikana ei lepopäiviä tunneta, kertoo tiimin puuhanainen Laura Salonen nauraen.

Eturivin tallaajien liikunta kertyy pääosin pyöräilystä, sauvakävelystä, jumpista ja punttisalilta. Kun kelit ovat olleet vielä kelvollisia, niin paikasta toiseen on liikuttu pyöräillen aina, kun se vain on ollut mahdollista. Hiihtokin on suunnitelmissa mukana, kun hiihtokausi on tarkoitus pistää vauhtiin Leppävirran hiihtoputkessa. 

-Minä ja Kirsi olemme samassa soutuporukassa ja treenaamme pari kertaa viikossa yhdessä. Viime maanantaina tehtiin kahdenkymmenen kilometrin sauvalenkki. Hirveän kovaa treeniä ei kampanjan aikana voi tehdä. Peruskuntoa kehittävää vauhtia mennään.

Tavoitteena 20 tuntia liikuntaa viikossa

Tiimiläiset ovat ottaneet tavaksi merkitä liikuntapäiväkirjaan suoritusten rinnalle myös nimikirjaimensa. Omien ja toisten tiimien tulosten seuraaminen motivoi myös omaa liikkumista.

-Nimikirjaimet helpottavat seuraamista. Se motivoi, kun näkee esimerkiksi Maaritin tehneen sitä ja tuota tai liikkuneen Lapissa. Joka ilta seuraan kampanjan tilannetta. Meidän tiimi on niin sitoutunutta, että ei ole tarvinnut hätyytellä liikuntoja kirjaamaan, kertoo Laura Salonen. 

Tiimillä on myös yhteinen, etukäteen sovittu tavoite.

-Siitä lähdettiin, että minimissään jokainen tekee 15 tuntia liikuntaa viikossa. Tähtäimeksi valittiin 20 tuntia viikossa. Yhdessä laskettiin, että jos siihen määrään päästään, niin sillä määrällä ollaan kärkkymässä palkintopokaalia.  

-Kampanja on kauhean kiva juttu, jota meillä odotetaan minuutit silmissä kiiluen, tiivistää Laura Salonen Eturivin tallaajien tunnelmat. 

Kuva: Marika Auvinen/Esedu