×

Lisää suoritus

Liikuntakampanja 2017 on päättynyt.

×

Ota yhteyttä ylläpitoon

Kirjoita tähän viestisi. Mikäli lähetät tukipyyntöä tai vikailmoitusta, muista AINA liittää mukaan tarkka www-osoite sivusta, jota asia koskee ja kuvaile tilanne mahdollisimman yksityiskohtaisesti.
×

Tiimiesittelyssä Niskalan Ponnistus NiPo: Tiimillä on voitto mielessä

Tilanneviesti

Ammatillisen koulutuksen henkilöstön liikuntakampanja 2017 on päättynyt.

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän mainetta Tramppaajat-kampanjassa pitää yllä tiimi Niskalan Ponnistus NiPo. Joensuun Niskalan kampukselta koottu kymmenen osallistujan tiimi on Kuntosarjassa hyvässä vauhdissa. Eikä asenteesta aiota tinkiä kampanjan edetessä tippaakaan.

Liikkeelle-kampanjan tiimi Niskalan Ponnistus koostuu neljästä opettajasta, kolmesta ruokapalveluhenkilöstä, yhdestä tvt-tuottajasta, opinto-ohjaajasta ja toimistosihteeristä. Kampanjaan osallistuminen on tiimille jo aiemmilta vuosilta tuttua. Tiimin ylläpitäjä Kati Jönhede sai tiimin tänä vuonna helposti kasaan.

-Mehän ollaan Liikkeelle-kampanjassa oltu monena vuonna Kilpasarjassa mukana. Kilpasarja kyllästytti pikkasen, sillä vaikka olemme kaikki aika kovia liikkumaan, niin menestyäkseen Kilpasarjassa olisi pitänyt liikkua aina. Oli huippua, että uutena tuli Kuntosarja mukaan. Aikaisemmin on pitänyt osallistujia tiimiin houkutella, mutta nyt tiimiin saatiin väki mukaan yhdellä sähköpostilla. 

-Kuntosarja on motivoiva, kun siinä saa merkitä myös arkiliikuntaa mukaan. Meillä on hirveä tsemppi päällä. Liikkuminen on tiimille jokapäiväinen puheenaihe. Päivääkään ei kulu niin, ettei kampanjasta ja liikuntojen merkkaamisesta puhuttaisi, kertoo Jönhede.

Liikettä lisää pienellä patistuksella

Kati Jönhede uskoo kampanjan lisänneen porukan liikkumista. Välillä tulee lähdettyä yhteisille lenkeille. Ja jos joku kertoo johonkin lähtevänsä, niin ohjeistus kuuluu perään, että jätä auto kotiin ja pyörällä pitää mennä. 

-En ole pitänyt itseäni edes kilpailuhenkisenä, mutta niin vaan kisassa kilpailuhenki nousee. Yhdessä porukkaa patistetaan liikkeelle. Ja kampanjan toteutuminen vaatii kyllä aina yhden potkijan. Ensi vuonna täytyy yrittää muillekin kampuksille löytää henkilöt, jotka keräävät siellä joukkueen kisaan kasaan.
 
Niskalan Ponnistuksen jäsenille minuutit kerääntyvät eniten kävelystä, lentopallosta, kuntosalilta ja työmatkojen pyöräilystä. Niskalassa käynnistyi myös muutama viikko sitten työantajan järjestämä kuntojumppa, jossa viikoittain käy viisi tiimiläistä keräämässä minuutteja.

Kuntosarjassa kolmen tiimin kärki on vielä tiukassa nipussa. Niskalan Ponnistus pitää sarjassa tällä hetkellä kärkisijaa. Lähimpänä tiimiä sarjassa seuraavat Keudan Yöelämän taitajat sekä Kpedun Iloiset tallaajat. Kati Jönhede arvioi, että Kuntosarjassa kisa ei ole niin totista, mutta tavoitteestaan tiimi ei silti ole valmis tinkimään.

-Niskalan Ponnistus menee kampanjan loppuun asti täysillä. Selvästi sanottuna, meillä on voitto mielessä! 

Kuva: Niskalan Ponnistuksen kuva-albumista