×

Lisää suoritus

Liikuntakampanja ei ole aktiivinen.

×

Ota yhteyttä ylläpitoon

Kirjoita tähän viestisi. Mikäli lähetät tukipyyntöä tai vikailmoitusta, muista AINA liittää mukaan tarkka www-osoite sivusta, jota asia koskee ja kuvaile tilanne mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Huomaathan, että viesteihin vastaaminen saattaa välillä kestää muutaman arkipäivän verran.
CAPTCHA
Tällä varmistetaan, että rekisteröityjä on oikea henkilö eikä automatisoitu roskapostirobotti. HUOM! Mikäli et näe tässä kohtaa rasti ruutuun -painiketta tai latausilmaisin jää pyörimään, kokeile rekisteröitymistä toisella selaimella (muu kuin Explorer).
×

Iloa ja yhteisöllisyyttä Liikkeelle.net -kampanjasta

Tilanneviesti

Ammatillisen koulutuksen henkilöstön liikuntakampanja on päättynyt.

Liikkeelle.net-kampanjan tavoitteena on toimia innostajana tekemään parempia valintoja oman hyvän olon lisäämiseksi. Tiimissä liikkuminen voi tuoda hyviin valintoihin tarvittavaa lisäpuhtia. Yhteinen tekeminen ja kannustaminen voivat myös lisätä iloa ja yhteisöllisyyttä omassa työyhteisössä. Kampanjassa jokainen voi valita itseään innostavan tavan lisätä liikettä ja samalla omaa hyvää oloa. Kampanjassa oman ja tiimin tavoitteen miettimisessä voi huomioida sekä kuntotasonsa että elämäntilanteensa. Oman mausteensa liikkumisen lisäämiseen tuovat tiimien jäseninä olevat omat työkaverit. Tehoa voi lisätä myös pieni vertailu siitä, millä sykkeellä muiden oppilaitosten tiimit kampanjassa liikkuvat.

Hyödynnä kampanjassa oma suosikkilajisi ja kerää komeimmat liikuntaminuutit itsellesi mieluisimmasta tekemisestä, mutta käytä myös tilaisuus hyväksesi tutustumalla itsellesi vieraampiin lajeihin. Entä saisitteko tiiminne kanssa sovitettua jonkin yhteisenkin aktiviteetin liikuntakampanjan ajalle? Rento- ja Kuntosarjassa kisasuorituksia voit kerätä kaikesta arkisesta liikkumisestasi. Kaikille osuva tavoite on riittävä, riittävän monipuolinen ja omaa terveyttä ylläpitävä liikkuminen Rentosarjassa. Kuntosarjassa lisäpotkua liikkumiseen haetaan kisailusta muiden tiimien kanssa. Kilpasarjassa itsensä haastavat ikiliikkujat, joille liikkuminen on suunniteltu, päivittäinen valinta.

Hyvän olon teoista voimavaroja arkeen!

Pari vuotta sitten kampanjaan otettiin mukaan hyvän olon tekojen seuraaminen. Haussa olivat teot ja valinnat, joilla lisätään voimavaroja omassa arjessa.  Jokainen tiimiläinen haastetaan, sarjavalinnasta riippumatta, tekemään itselleen vähintään kaksi hyvän olon tekoa. Pysähdy hetkeksi miettimään, millä teoilla voit parantaa omaa hyvää oloasi. Kaksi merkintää voit kerätä esimerkiksi riittävästä yöunesta, tauottavasta liikunnasta, terveellisestä ruokailusta, lihasrasituksista palauttavasta hoidosta (esim. hieronta), rentoutumisesta tai mielen hyvinvointia lisänneestä tekemisestä yhdessä ystävän kanssa. Itsensä kannattaa haastaa myös valinnoissa. Jos nukut jo riittävästi, mutta ruokailuissa olisi petrattavaa, niin tartu niihin. Tai jos liikkuminen alkaa lipsahtaa överiksi, niin kiinnitä erityistä huomiota palautumiseen ja lihashuoltoon. Loppujen lopuksi jokainen liikuttu minuutti ja hyvän olon teko tehdään itselle!

Kampanjan aikana nostamme esille neljää teemaa hyvän olon teemoissa. Ensimmäisenä kampanjaviikkona puhutaan unesta, toisena viikkona taukoliikunnasta, kolmantena viikkona yhteisöllisyydestä ja neljäntenä viikkona lihashuollosta ja palautumisesta.

Vedä keuhkot täyteen happea ja nauti hetkestä!

Ota kampanjasta itsellesi talteen sen parhaat puolet. Tutustu uusiin tai vanhoihin työkavereihin. Tee työkavereiden kanssa jotain muutakin kuin pelkkää työtä. Ystävysty! Liiku säännöllisesti ja huomaa ero jaksamisessasi. Ota testiin se laji, jota olet tähän mennessä aina vältellyt ja pitänyt aivan turhana. Lähde ulos ja nauti maisemista ja luontopoluista, jotka voit itse valita. Valitse hyvän olojen tekojen listallesi tekoja, jotka tähän asti ovat jääneet heikommalle tai toteutumatta. Muista kiittää hyvistä suorituksistasi itseäsi ja tiimiläisiäsi taputuksella olkapäähän.

Hymynaaman, eli symbolin viikoittaisen tavoitteen saavuttamisesta, saat, kun liikuntaa kertyy vähintään 2,5 tuntia viikossa ja hyvää oloa on talletettu vähintään kaksi tekoa viikossa esimerkiksi syömällä terveellisesti, nukkumalla riittävästi, tauottamalla työpäivää tai palauttavalla lihashuollolla tai rentoutuksella.

 

” Liikkeelle-kampanja voisi olla useamminkin. Innosti ja kannusti liikkumaan! Samalla huomasin, että normaalilla viikkoliikkumisella saavutan liikuntasuositukset. Lisäliikkuminen oli kivaa plussaa.”

- Palaute 2022