×

Lisää suoritus

Liikuntakampanja ei ole aktiivinen.

×

Ota yhteyttä ylläpitoon

Kirjoita tähän viestisi. Mikäli lähetät tukipyyntöä tai vikailmoitusta, muista AINA liittää mukaan tarkka www-osoite sivusta, jota asia koskee ja kuvaile tilanne mahdollisimman yksityiskohtaisesti.
×

Säännöt & ohjeet

Tilanneviesti

Säännöt

1. Kampanjaan voi osallistua SAKU ry:n jäsenyhteisöjen henkilöstö.

2. Kampanjaan osallistutaan tiimeinä. Tiimeissä voi olla minimissään neljä jäsentä ja enimmillään 10 jäsentä. Kukin osallistuja voi olla jäsenenä vain yhdessä tiimissä. 

3. Tiimi kootaan oman koulutuksen järjestäjän sisältä. Tiimissä voi olla jäseniä saman koulutuksen järjestäjän eri oppilaitoksista. Tiimien määrää ei ole rajoitettu.

4. Osallistuja voi seurata ja tallentaa päivittäistä liikkumistaan Rentosarjassa, Kuntosarjassa tai Kilpasarjassa. Valitse Rentosarja, jos olet aloittelemassa liikkumistasi. Valitse Kuntosarja, jos tavoitteenasi on kerätä vähintään 8 500 askelta päivässä. Valitse Kilpasarja, jos tavoittelet ainakin 12 000 askelta päivässä.

Rentosarjassa kerätään ”kymppilenkkejä”, mikä tarkoittaa kymmenen minuutin tehokasta askeltamista siten, että vähintään 1 000 askelta tulee täyteen. Jos vauhti on alussa liian tehokas, niin kymmentä minuuttia voidaan ”jatkaa” niin, että 1 000 askelta tulee täyteen. 

Kahtena ensimmäisenä kampanjaviikkona kymppilenkki tehdään kerran vähintään viitenä päivänä viikossa, kahtena seuraavana viikkona kaksi kertaa päivässä viitenä päivänä viikossa ja kahtena viimeisenä viikkona kolme kertaa päivässä viitenä päivänä viikossa. Kokonaismäärissä ensimmäisillä viikoilla tehdään siis viisi, kahdella seuraavalla kymmenen ja kahdella viimeisellä viisitoista kymppilenkkiä. Tiimin tavoite täyttyy, kun vähintään kaksi kolmasosaa tiimiläisistä suorittaa viikkotavoitteen. Rentosarjassa tiimiläisiä verrataan tiimien saavuttaminen viikkotavoitteiden perusteella.

Kuntosarjassa kerätään kaikki päivittäiset askeleet talteen. Kuntosarjassa vähimmäistavoite on 8 500 askelta päivässä. Viikossa askeleita tulisi kerätä siis vähintään 51 000. Askeltavoitteessa on huomioitu yhden lepo/sairauspäivän vara. Tiimin tavoite täyttyy, kun tiimiläisistä kaksi kolmasosaa saavuttaa viikoittaisen tavoitteen. Kuntosarjassa tiimien vertailutulokset muodostuvat tiimien osallistujien tulosten keskiarvosta. 

Kilpasarjassa kerätään kaikki päivittäiset askeleet talteen. Kilpasarjassa henkilökohtainen vähimmäistavoite on kerätä 12 000 askelta päivässä. Viikossa askeleita on tavoitteena kerätä 72 000. Askeltavoitteessa on huomioitu yhden lepo/sairauspäivän vara. Tiimin tavoite täyttyy, kun tiimiläisistä vähintään kaksi kolmasosaa saavuttaa viikoittaisen tavoitteen. Kilpasarjassa tiimien vertailutulokset muodostuvat tiimien osallistujien tulosten keskiarvosta. 

5. Liikkeelle.net-askelkampanja on käynnissä 9.9.-20.10.2019 välisenä aikana. Kampanjan suoritukset merkitään liikkeelle.net-sivuston liikuntapäiväkirjaan, johon suorituksia voi merkitä enintään kahdeksalta viimeiseltä päivältä. Kampanjaan ei kuitenkaan voi merkitä suorituksia enää kampanja-ajan päättymisen jälkeen. 

Kampanjasivusto avautuu keskiviikkona 4.9.2019 klo 8.00, jolloin tiimejä pääsee perustamaan. Suorituksia voi tallentaa maanantaista 9.9.2019 klo 00.01 alkaen. Tuloksiin huomioidaan suoritukset, jotka on kirjattu sunnuntaihin 20.10.2019 klo 23.59 mennessä. 

6. Kampanja kestää kuusi viikkoa. Rentosarjassa viikkotavoitteen vähintään viitenä viikkona saavuttaneiden tiimien kesken arvotaan mukavia palkintoja. Kunto- ja Kilpasarjassa palkitaan kolme tiimiä, joilla kerättyjen askeleiden keskiarvo on suurin. Kunto- ja Kilpasarjan voittajatiimit saavat myös vuodeksi haltuunsa kiertopalkinnon. 

Ohjeet

1. Käyttäjätilin luominen

Voit luoda oman henkilökohtaisen käyttäjätilisi siirtymällä ensin haluamasi sarjan (rentosarja, kuntosarja tai kilpasarja) alasivulle ja luomalla käyttäjätilin sarjaan yläpalkin käyttäjävalikon kautta. Muistathat myös täydentää käyttäjäprofiilisi tiedot heti kirjautumisen jälkeen.

2. Tiimiin liittyminen tai uuden tiimin luominen

Voit luoda uuden tiimin haluamasi sarjan tiimit-sivulla olevalla Luo tiimi -painikkeella. Tiimin sarjan vaihtaminen ei ole mahdollista tiimin luomisen jälkeen.

Tiimiin liittyminen tapahtuu selaamalla tiimisivun listausta oikean tiimin kohdalle ja klikkaamalla tiimin nimeä (linkki). Tiimisivun auettua voit hakea tiimin jäsenyyttä oikean sivupalkin "Hae ryhmän jäsenyyttä"-linkin kautta.

3. Liikuntasuoritusten tallentaminen

Voit tallentaa liikuntasuorituksia kampanja-ajan alettua sivuston yläpalkin "Lisää suoritus"-linkin kautta tai menemällä erilliselle tallennussivulle osoitteessa https://liikkeelle.net/lisaa-suoritus. Liikuntasuoritusten tallennussivulla on sisältönä ainoastaan itse liikuntasuoritusten tallennuslomake eli mikäli sinulla on ongelmia mobiililaitteiden kanssa, liikuntasuoritusten lisäämistä kannattaa kokeilla tätä kautta.

Salasanan uusiminen

Voit uusia salasanasi sivuston yläpalkin käyttäjävalikosta.

HUOM! Järjestelmä ei lähetä uutta salasanaa, vaan kertakäyttöisen sisäänkirjautumislinkin. Muista vaihtaa salasanasi heti linkin klikkaamisen jälkeen, esim. sivuston selailun jälkeen vaihto ei enää onnistu ilman uuden sisäänkirjautumislinkin tilaamista.

Tiimin jäseneksi hyväksyminen

Tiimien jäsenyyttä hakeneet käyttäjät eivät tule automaattisesti hyväksytyiksi tiimeihin vaan tiimin ylläpitäjän pitää hyväksyä käyttäjät tiimin jäseniksi.

Tiimin ylläpitäjä näkee listauksen tiiminsä jäsenistä (sekä aktiivisista että hyväksyntää odottavista) menemällä oman tiimisivunsa Ryhmä-välilehdelle ja klikkaamalla Käyttäjät-linkkiä. Mikäli listassa näkyy käyttäjien tilana "Odottaa", ei käyttäjää ole vielä hyväksytty tiimin jäseneksi.

Tiimin jäseneksi hyväksyminen onnistuu klikkaamalla käyttäjän rivillä näkyvää muokkaa-linkkiä, valitsemalla pudotusvalikosta tilaksi "Toiminnassa" ja tämän jälkeen tallentamalla muutokset sivun alalaidan painikkeella. Vastaavasti, mikäli käyttäjälistauksessa näkyy henkilöitä, jotka eivät kuulu tiimiin, voi heidät poistaa poista-linkkiä klikkaamalla.

Usein kysyttyä

Montako jäsentä tiimissä voi olla?

Tiimiin voi kuulua neljästä kymmeneen osallistujaa. Voit kerätä tiimiisi esimerkiksi saman alan opettajia, hallinnon väkeä, ravintolapalvelujen porukan tai mikä onkaan teille luonteva tapa muodostaa joukkue. 

Rentosarjassa tiimejä verrataan saavutettujen viikkotavoitteiden mukaan. Kunto- ja Kilpasarjassa askelmääriä verrataan keskiarvoina eli erikokoiset tiimit ovat vertailukelpoisia keskenään. 

Miksi suorituksiin huomioidaan vain askelia?

Liikuntakampanja täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta. Ensimmäinen kampanja toteutettiin askelkampanjana. Juhlakampanjassa palataan siis kymmenen vuoden takaisiin tunnelmiin.

Olemmeko mukana Rento-, Kunto vai Kilpasarjassa?

Tiimit valitsevat itse, liikkuvatko Rento-, Kunto- vai Kilpasarjassa. Sarjan valinta tehdään jo käyttäjätunnusta luotaessa, eikä valintaa voi myöhemmin enää muuttaa.

Mikä ero Rento-, Kunto- ja Kilpasarjoilla on?

Valitse Rentosarja, jos olet aloittelemassa liikuntaa. Rentosarjassa liikuttavien kymppilenkkien määrää lisätään kampanjan edetessä. Kymppilenkillä tarkoitetaan tehokasta kymmenen minuutin liikuntapyrähdystä, jossa tavoitellaan noin 1 000 askeleen ottamista. Valitse Kuntosarja, jos 8 500 askelta on sinulle sopivan aktivoiva tavoite. Valitse Kilpasarja, jos 12 000 askelta on määrä, jota lähdet tavoittelemaan. 

Milloin askelia tulee kerätä?

Rentosarjassa kerätään kymppilenkkejä, joilla tarkoitetaan tehokasta kymmenen minuutin pyrähdystä, jossa tavoitellaan noin 1 000 askeleen ottamista. Tavoitteena olevien kymppilenkkien määrä lisääntyy kampanjan edetessä. 

Kunto- ja Kilpasarjoissa askelia voi kerätä koko päivän ajan. Suunnittele itsellesi tavoite, ja valitse sarja sen mukaan. Jos esimerkiksi työpäivän aikana askelia kertyy jo iso määrä, niin oikea valinta voi silloin olla Kilpasarja lisäliikkumiseen motivoimisessa.

Miten Rento-, Kunto ja Kilpasarjassa saa tiimille kannustavan hymynaaman?

Tiimin viikoittainen tavoite täyttyy, kun kaksi kolmasosaa tiimiläistä on saavuttanut henkilökohtaisen tavoitteen. 

Yksi tiimiläinen sairastui, voimmeko enää saavuttaa viikko/kampanjatavoitetta?

Kyllä, sillä tiimi voi Rento-, Kunto- ja Kilpasarjoissa saavuttaa viikoittaisen tavoitteen, kun kaksi kolmasosaa osallistujista saavuttaa viikoittaisen tavoitteen. Henkilökohtaisissa tavoiteaskelmäärissä on huomioitu myös yhden lepo/sairauspäivän vara Kunto- ja Kilpasarjoissa. Rentosarjassa kymppilenkkejä tehdään viitenä päivänä viikossa. 

Kunto- ja Kilpasarjoissa hetkellisesti pienentynyt tiimi tietää tietysti lisäliikuntaa muille tiimiläisille, mikäli tiimi haluaa olla kärkikahinoissa mukana. 

Vaikka tiimin vauhti ei etenisi toivotulla tavalla, niin oman liikunnan tai suoritusten merkkaamisen ei kannata missään vaiheessa antaa hiipua, sillä palkintoja arvotaan myös kaikkien aktiivisten osallistujien kesken!

Milloin askeleet tulee merkitä?

Paras tapa on käydä merkkaamassa askeleet päivittäin. Aina askeleiden merkitseminen päivittäin ei kuitenkaan onnistu tai muistu mieleen, joten liikuntapäiväkirjaan pääsee merkitsemään askeleita enintään kahdeksalta edelliseltä päivältä. Esimerkiksi tämän viikon keskiviikkona pääsee merkitsemään vielä viime viikon keskiviikon suoritukset.

Kuntosarjassa ja etenkin Kilpasarjassa suosittelemme kuitenkin askeleiden päivittäistä merkintää, jotta tulosseurannassa oltaisiin mahdollisimman hyvin reaaliajassa. Jos tykkäät seurata, millä sijoilla muut tiimit askeltavat ja askelia muille kertyy, niin samoin haluavat tehdä osallistujat myös muissa tiimeissä.

Askeleiden kerääminen ja merkitseminen käynnistyvät 9. syyskuuta. Huomaathan, että viimeiset merkinnät tulee tehdä 22. lokakuuta kello 23.59 mennessä. Tämän jälkeen järjestelmä sulkeutuu tulosten laskemista varten.

Täytyykö haasteisiin osallistua?

Retrohaasteiden tavoitteena on tuoda kampanjaan lisää iloa ja pilkettä silmäkulmiin, ne tuovat varmasti oman mausteensa kampanjaan. Haasteiden raportointi sanoin ja kuvin tehdään SAKU ry:n Facebook-sivuilla. Jos käytät Instagramia, niin tägää kuvasi #sakury. Jaettu ilo on vähintään kaksinkertainen ilo.

Mitä kampanjaan osallistumiseen tarvitaan?

Perinteinen askelmittari tai askeleita mittaava sovellus, tiimi ja hyvä tahtotila!