×

Lisää suoritus

Liikuntakampanja ei ole aktiivinen.

×

Ota yhteyttä ylläpitoon

Kirjoita tähän viestisi. Mikäli lähetät tukipyyntöä tai vikailmoitusta, muista AINA liittää mukaan tarkka www-osoite sivusta, jota asia koskee ja kuvaile tilanne mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Huomaathan, että viesteihin vastaaminen saattaa välillä kestää muutaman arkipäivän verran.
CAPTCHA
Tällä varmistetaan, että rekisteröityjä on oikea henkilö eikä automatisoitu roskapostirobotti. HUOM! Mikäli et näe tässä kohtaa rasti ruutuun -painiketta tai latausilmaisin jää pyörimään, kokeile rekisteröitymistä toisella selaimella (muu kuin Explorer).
×

Pitäisikö osallistua?

Tilanneviesti

Ammatillisen koulutuksen henkilöstön liikuntakampanja on päättynyt.

Liikkeelle.net-kampanjassa jokainen voi valita itseään innostavan tavan lisätä liikettä ja samalla omaa hyvää oloa. Kampanjassa oman ja tiimin tavoitteen miettimisessä voi huomioida sekä kuntotasonsa että elämäntilanteensa. Liikuntakampanjassa kannustajina toimivat omat työkaverit. Mielenkiintoista on myös seurata, miten muiden oppilaitosten tiimien kanssa kisassa pärjätään.

Hyödynnä kampanjassa oma koukuttavin lajisi ja kerää komeimmat liikuntaminuutit siitä, mutta käytä tilaisuus hyväksesi tutustumalla myös itsellesi vieraampiin lajeihin. Rento- ja Kuntosarjassa kisasuorituksia voit kerätä myös kaikesta arkisesta liikkumisestasi. Kaikille osuva tavoite on riittävä, riittävän monipuolinen ja omaa terveyttä ylläpitävä liikkuminen Rentosarjassa. Kuntosarjassa lisäpotkua liikkumiseen haetaan kisailusta muiden tiimien kanssa. Kilpasarjassa itsensä haastavat ikiliikkujat, joille liikkuminen on suunniteltu, päivittäinen valinta.

Kampanjaan osallistuminen tarjoaa mainion mahdollisuuden seurata oman liikkumisensa kehittymistä. Neljässä viikossa alkaa jo huomata kunnon ja energian kohoamista. Rappusten nousu voi alkaa tuntua kevyemmältä ja on palautteissa kerrottu myös vyönreikien lisäämisestä. Puhumattakaan mielen virkistymisestä ja yhteisten kahvihetkien kannustavista puheenaiheista.

Tee myös hyvän olon tekoja

Eikä tällä kertaa pelkkä liikunta riitä. Nyt haastetaan jokainen tiimiläinen, sarjavalinnasta riippumatta, tekemään itselleen vähintään kaksi hyvän olon tekoa.

Viimeiset 1,5 vuotta etäopintoineen, eristäytymisineen ja varotoimenpiteineen on ollut monelle raskasta aikaa. Eikä tästä syksystäkään ole tietysti mitään varmuutta. Liikkeelle.net-kampanjassa korostetaankin siksi tänä syksynä liikunnan lisäksi myös muita omaa hyvinvointia lisääviä tekoja. Tekoja ja valintoja, joilla lisätään voimavaroja omassa arjessa.

Ota tavoitteeksi hyvän olon teot vähintään kaksi kertaa viikossa. Kaksi merkintää voit kerätä esimerkiksi riittävästä yöunesta, tauottavasta liikunnasta, terveellisestä ruokailusta, lihasrasituksista palauttavasta hoidosta (esim. hieronta), rentoutumisesta tai mielen hyvinvointia lisänneestä tekemisestä yhdessä ystävän kanssa. Liikunnan tuottaman hyvän olon lisäksi toivomme teidän tekevän myös muita hyvinvointia ja jaksamista edistäviä tekoja! Pimenevässä syksyssä kaikki talletetut voimavarat ovat tarpeen.

Kampanjassa merkityt liikuntaminuutit ja askeleet perustuvat keräämääsi dataan liikkumisesta. Hyvän olon teoilla kiinnitetään huomiota hyvää oloa tuottaviin valintoihin. Emme lähde määrittelemään, mikä on esimerkiksi riittävä unimäärä kenellekin. Merkinnöissä luotamme omaan arvioosi ja tahtoon tehdä itselle hyvän olon tekoja. Kampanjan aikana nostamme puheenvuoroissa esille neljää teemaa hyvän olon teemoissa. Ensimmäisenä kampanjaviikkona puhutaan unesta, toisena viikkona taukoliikunnasta, kolmantena viikkona yhteisöllisyydestä ja neljäntenä viikkona lihashuollosta ja palautumisesta.

Hymynaaman, eli symbolin viikoittaisen tavoitteen saavuttamisesta, saat, kun liikuntaa kertyy vähintään 2,5 tuntia viikossa ja hyvää oloa on talletettu vähintään kaksi tekoa viikossa esimerkiksi syömällä terveellisesti, nukkumalla riittävästi, tauottamalla työpäivää tai palauttavalla lihashuollolla tai rentoutuksella.

Yhdessä liikkuminen on astetta mukavampaa

Sekä Rento-, Kunto- että Kilpasarjassa kannattaa ottaa tiimikavereista hyöty irti. Kampanjaan on lähdetty yhdessä, joten ehkä kalentereihinkin on samalla varattu tavallista enemmän tilaa liikkumiselle. Liikkeelle tulee lähdettyä helpommin, kun samalla on tarjolla yhdessäoloa kavereiden kanssa. Kalenteriin sovittu kävelylenkki, keilaus, lentistreenit tai vaikkapa geokätköily tulee etukäteen sovittuna varmemmin tehtyä. Yhdessä liikkuen huomaa helposti myös liikkuneensa suunnittelemaansa enemmän.

Ota kampanjasta itsellesi talteen sen parhaat puolet. Tutustu uusiin tai vanhoihin työkavereihin. Tee työkavereiden kanssa jotain muutakin kuin pelkkää työtä. Ystävysty! Liiku säännöllisesti ja huomaa ero jaksamisessasi. Ota testiin se laji, jota olet tähän mennessä aina vältellyt ja pitänyt aivan turhana. Lähde ulos ja nauti maisemista ja luontopoluista, jotka voit itse valita. Vedä keuhkot täyteen happea ja nauti hetkestä! Anna itsellesi mahdollisuus löytää juuri sinulle sopiva ja mieleinen tapa liikkua!