×

Lisää suoritus

Liikuntakampanja ei ole aktiivinen.

×

Ota yhteyttä ylläpitoon

Kirjoita tähän viestisi. Mikäli lähetät tukipyyntöä tai vikailmoitusta, muista AINA liittää mukaan tarkka www-osoite sivusta, jota asia koskee ja kuvaile tilanne mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Huomaathan, että viesteihin vastaaminen saattaa välillä kestää muutaman arkipäivän verran.
CAPTCHA
Tällä varmistetaan, että rekisteröityjä on oikea henkilö eikä automatisoitu roskapostirobotti. HUOM! Mikäli et näe tässä kohtaa rasti ruutuun -painiketta tai latausilmaisin jää pyörimään, kokeile rekisteröitymistä toisella selaimella (muu kuin Explorer).
×

Hyvän olon teot

Tilanneviesti

Ammatillisen koulutuksen henkilöstön liikuntakampanja on päättynyt.

Liikuntakampanjassa tehdään myös hyvän olon tekoja

Liikuntakampanjassa liikuntaminuutteja ja/tai askeleita merkitään tarkasti ja mahdollisimman reaaliaikaisesti. Rentosarjassa tähdätään liikunnassa terveyssuosituksen mukaisen liikuntamäärään viikossa ja kahteen hyvän olon tekoon. Kunto- ja Kilpasarjassa vertailu tiimien välillä tehdään toteutuneen liikunnan mukaisesti.

Kaikissa sarjoissa onnistumisesta kertova hymynaama valmistuu riittävästä liikunnasta (vähintään 2,5 h/viikossa) ja kahdesta omaa hyvää oloa lisäävästä teosta.

Viimeiset 1,5 vuotta on kuluttanut kaikilta eri tavalla energiaa etäopinnoissa ja normaalista poikkeavissa käytänteissä. Uutuutena mukana olevilla hyvillä teoilla muistutetaan pitämään huolta omasta jaksamisesta ja voimavaroista.

Ota tavoitteeksi hyvän olon teko vähintään kaksi kertaa viikossa. Kaksi merkintää voit kerätä esimerkiksi riittävästä yöunesta, tauottavasta liikunnasta, terveellisestä ruokailusta, lihasrasituksista palauttavasta hoidosta (esim. hieronta), rentoutumisesta tai mielen hyvinvointia lisänneestä tekemisestä yhdessä ystävän kanssa.

Emme lähde määrittelemään, mikä on esimerkiksi riittävä unimäärä kenellekin tai miten kunkin tulisi muuttaa ruokailurytmejään terveellisimmäksi. Merkinnöissä luotamme omaan arvioosi ja tahtoon tehdä itselle hyvän olon valintoja. Kampanjan aikana hyvän olon valinnoissa nostamme neljää teemaa puheenvuoroissa esille. Ensimmäisenä kampanjaviikkona puhutaan unesta, toisena viikkona
taukoliikunnasta, kolmantena viikkona yhteisöllisyydestä ja neljäntenä viikkona lihashuollosta ja palautumisesta.

Mielellämme kuulisimme ja jakaisimme sinun hyvän olon valintoja ohjeeksi ja kannustukseksi myös muille. Käy kirjoittamassa Padlet-alustallemme, miten sinä pidät voimavaroistasi huolta! Padlet-alusta löytyy osoitteesta: https://padlet.com/sarimantilasavolainen/fim9je4qokc3lax5

Hyvän olon teot

Ota tavoitteeksi hyvän olon teko vähintään kaksi kertaa viikossa. Valitse listalta teko, johon olet panostanut. Tai kerro meille, millä hyvän olon teolla huolehdit jaksamisestasi. Alla esimerkkinä lukumäärät sisältävä listaus kampanjan aikana tehdyistä hyvän olon teoista:

  • kiinnitin huomiota riittävään uneen (1759 kpl)
  • tauotin työtäni taukoliikunnalla (769 kpl)
  • vaihtelin työasentoja säännöllisin välein työpäivän aikana (835 kpl)
  • starttasin päivän monipuolisella aamupalalla (1287 kpl)
  • kiinnitin valinnoissani huomiota ruoan terveellisyyteen (983 kpl)
  • huolehdin palautumisesta rentoutumalla (1212 kpl)
  • huolehdin palautumisesta lihashuollolla (780 kpl)
  • huolehdin itsestäni rasituksista palauttavalla hoidolla (427 kpl)
  • satsasin mielen hyvinvointiin yhteisellä tekemisellä ystävän kanssa (1831 kpl)
  • tein jonkin muun hyvän olon teon (788 kpl)

Tehty Padletilla