×

Lisää suoritus

Liikuntakampanja ei ole aktiivinen.

×

Ota yhteyttä ylläpitoon

Kirjoita tähän viestisi. Mikäli lähetät tukipyyntöä tai vikailmoitusta, muista AINA liittää mukaan tarkka www-osoite sivusta, jota asia koskee ja kuvaile tilanne mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Huomaathan, että viesteihin vastaaminen saattaa välillä kestää muutaman arkipäivän verran.
CAPTCHA
Tällä varmistetaan, että rekisteröityjä on oikea henkilö eikä automatisoitu roskapostirobotti. HUOM! Mikäli et näe tässä kohtaa rasti ruutuun -painiketta tai latausilmaisin jää pyörimään, kokeile rekisteröitymistä toisella selaimella (muu kuin Explorer).
×

Hyvän olon teot

Tilanneviesti

Ammatillisen koulutuksen henkilöstön liikuntakampanja on päättynyt.

Huolehdi hyvinvoinnistasi hyvän olon teoilla 

Hyvän mielen suoritukset kiva lisä aiempaan, kamppis antoi liikkumisen ryhtiä ja oman ryhmän tuki oli mahtava!

- Palaute 2021 kampanjasta 

Liikuntakampanjassa liikuntaminuutteja ja/tai askeleita merkitään tarkasti ja mahdollisimman reaaliaikaisesti. Rentosarjassa tähdätään liikunnassa terveyssuosituksen mukaisen liikuntamäärään viikossa ja kahteen hyvän olon tekoon. Kunto- ja Kilpasarjassa vertailu tiimien välillä tehdään toteutuneen liikunnan mukaisesti. Kaikissa sarjoissa onnistumisesta kertova hymynaama valmistuu riittävästä liikunnasta (vähintään 2,5 h/viikossa) ja kahdesta omaa hyvää oloa lisäävästä teosta. 

Kampanjassa mukana olevilla hyvän olon teoilla muistutetaan pitämään huolta omasta jaksamisesta ja voimavaroista. Ota tavoitteeksi hyvän olon teko vähintään kaksi kertaa viikossa. Kaksi merkintää voit kerätä esimerkiksi riittävästä yöunesta, tauottavasta liikunnasta, terveellisestä ruokailusta, lihasrasituksista palauttavasta hoidosta (esim. hieronta), rentoutumisesta tai mielen hyvinvointia lisänneestä tekemisestä yhdessä ystävän kanssa. Kuuntele hyvän olon teoissa omaa kehoasi. Jos esimerkiksi ruokailuvalinnat ovat jo kunnossa, mutta tunnet nukkuvasi liian vähän, niin satsaa uneen. Jos liikkuminen menee ylirasituksen puolelle, niin lepää ja huolla kehoasi. Satsaa hyvän olon teoissa siihen, minkä tiedät tai tunnet itsellesi tarpeellisimmaksi! 

Emme lähde määrittelemään, mikä on esimerkiksi riittävä unimäärä kenellekin tai miten kunkin tulisi muuttaa ruokailurytmejään terveellisimmäksi.  Merkinnöissä luotamme omaan arvioosi ja tahtoon tehdä itselle hyvän olon valintoja. Kampanjan aikana hyvän olon valinnoissa nostamme neljää teemaa puheenvuoroissa esille. Ensimmäisenä kampanjaviikkona puhutaan unesta, toisena viikkona yhteisöllisyydestä, kolmantena viikkona taukoliikunnasta ja neljäntenä viikkona lihashuollosta ja palautumisesta. 

Mielellämme kuulisimme ja jakaisimme sinun hyvän olon valintoja ohjeeksi ja kannustukseksi myös muille. Käy kirjoittamassa Padlet-alustallemme, miten sinä pidät voimavaroistasi huolta! 

Padlet-alusta löytyy osoitteesta: https://padlet.com/sakury/kerro-oma-hyv-n-olon-tekosi-miten-sin-pid-t-itsest-si-huolta-a9jexz39sm5l9pcm

Hyvän olon teot

Ota tavoitteeksi hyvän olon teko vähintään kaksi kertaa viikossa. Valitse listalta teko, johon olet panostanut. Tai kerro meille, millä hyvän olon teolla huolehdit jaksamisestasi. Satsaa hyvän olon teoissa siihen, minkä tiedät tai tunnet itsellesi tarpeellisimmaksi.

Alla suorituskerrat sisältävä listaus kampanjan aikana tehdyistä hyvän olon teoista:

  • kiinnitin huomiota riittävään uneen (2009 kpl)
  • tauotin työtäni taukoliikunnalla (1081 kpl)
  • vaihtelin työasentoja (istuin, vaihdoin istuinta, seisoin jne.) säännöllisin välein työpäivän aikana (1935 kpl)
  • starttasin päivän monipuolisella aamupalalla (1577 kpl)
  • kiinnitin valinnoissani huomiota ruoan terveellisyyteen (1200 kpl)
  • huolehdin palautumisestani rentoutumalla (2274 kpl)
  • huolehdin palautumisestani lihashuollolla (1273 kpl)
  • huolehdin itsestäni rasituksista palauttavalla hoidolla (esim. hieronta) (627 kpl)
  • satsasin mielen hyvinvointiin yhteisellä tekemisellä ystävän kanssa (2206 kpl)
  • kerro meille, millä hyvän olon teolla huolehdit jaksamisestasi (752 kpl)

Tehty Padletilla