×

Lisää suoritus

Et ole jäsenenä missään tiimissä.

×

Ota yhteyttä ylläpitoon

Kirjoita tähän viestisi. Mikäli lähetät tukipyyntöä tai vikailmoitusta, muista AINA liittää mukaan tarkka www-osoite sivusta, jota asia koskee ja kuvaile tilanne mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Huomaathan, että viesteihin vastaaminen saattaa välillä kestää muutaman arkipäivän verran.
CAPTCHA
Tällä varmistetaan, että rekisteröityjä on oikea henkilö eikä automatisoitu roskapostirobotti. HUOM! Mikäli et näe tässä kohtaa rasti ruutuun -painiketta tai latausilmaisin jää pyörimään, kokeile rekisteröitymistä toisella selaimella (muu kuin Explorer).
×

Rentosarja

Tilanneviesti

Sivustolla on esiintynyt hidastelua ja asian pitäisi nyt olla suurimmaksi osaksi korjattu. Eri sarjojen tulossivut saattavat edelleen ladata normaalia pidempään liikuntasuoritusten laskutoimenpiteiden takia. Etenkin kuntosarja-sivu on muita hitaampi yksikkömuunnosten takia. Mikäli haluat varmistaa, että esim. liikuntasuorituksen lisäys ei hidastele, kannattaa suoritukset tallentaa menemällä aina ensin sivuston etusivulle tai muulle nopeasti aukeavalle sivulle.

Tiimit

Tiimit laskevassa järjestyksessä saavutettujen viikkotavoitteiden mukaan.

3 viikkotavoitetta

2 viikkotavoitetta

1 viikkotavoitetta

Mikä on Rentosarja?

Liikkeelle.net-kampanjassa voi tavoitteensa asettaa oman kuntotasonsa ja elämäntilanteensa huomioiden. Kaikissa sarjoissa liikuntaa kerätään ja hyvinvointia lisätään 4-10 henkilön tiimeinä. Rento-, Kunto- tai Kilpasarjan valinta määrittää, miten tiimi haluaa seurata liikuntaansa ja siihen panostaa.  Muista satsata myös omaan hyvään oloon tekemällä vähintään kaksi hyvän olon tekoa joka viikko.

Liikutko terveytesi kannalta riittävästi? Rentosarjassa jokaisen tiimiläisen tavoite paalutetaan oman terveyden kannalta riittävään liikkumiseen. Liikkeelle lähteminen osoittaa, että terveyttä edistävän liikuntamäärän saavuttaminen ei ole mahdoton tehtävä meistä kenellekään. Pienillä liikunnallisilla valinnoilla voi tehdä paljon itsensä hyväksi – ja samalla löytää itselleen mieluisat tavat liikkua.

Rentosarja kannustaa osallistujia liikkumaan aikuisen liikuntasuosituksen mukaisesti. Liikunnasta pyritään kehittämään tapa vapaa-ajalle ja tekemään arkisesta aktiivisuudesta jokapäiväinen valinta. Tärkeintä on, että samalla tehdään talletuksia oman terveyden ja hyvän olon pankkiin!

Pakettiin liikuntaa ja hyvinvointia

Kampanjan aikana osallistujan liikuntamäärää verrataan UKK-instituutin aikuisten liikuntasuosituksiin. Kestävyysliikunta sekä lihaskuntoa ja liikehallintaa edistävä liikunta on sijoitettu saman katon alle, eikä näiden liikuntaminuuteissa tehdä tällä kertaa jakoa. Jokaisen osallistujan kannattaa silti toki edelleen huolehtia siitä, että omassa liikunnassa on mukana riittävästi sekä kestävyysliikuntaa että lihaskuntoa ja liikehallintaa.

Liikuntaminuuttien lisäksi huomiota kiinnitetään omaa hyvinvointia edistäviin asioihin. Liikunnan lisäksi on tärkeää, että lepäät riittävästi, huolehdit myös työtehtäviä tauottavista liikuntahetkistä sekä teet ruokailuissasi hyviä valintoja. Ja toki omasta jaksamisesta ja palautumisesta voi huolehtia myös monilla muilla keinoilla.

Hyvinvointiteot, pienet tai suuremmat, merkitään liikuntaminuuttien rinnalla ylös. Minimisuorituksena ohjeistamme kaikkia osallistujia tekemään viikon aikana vähintään kaksi tekoa, joilla on omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen merkitystä.

Paljonko se liikuntasuositus on?

Liikunta kerätään kampanjassa reippaalla liikunnalla. Lajivalinta on vapaa, mutta lajeiksi sopivat esimerkiksi kävely, pyöräily, uinti, aerobic ja mailapelit. Kampanjan viikoittaisena tavoitteena on kerätä liikuntasuorituksia vähintään 2 tunnin 30 minuutin edestä.

Toisena vaihtoehtona on kerätä suorituksia askeleina. Rentosarjassa tämä tavoite on asetettu vähintään 8 000 askeleeseen päivässä. Liikuntaa voi myös merkitä yhdistelmänä eli esimerkiksi kaikki lajitreenit voi merkitä minuutteina ja muun liikkumisen askeleina.

Rentosarjassa jokainen askel/liikuntaminuutti merkitsee. Lajitreenit, kevyempi liikunta, hyötyliikunta ja taukoliikunta ovat kaikki kampanjassa mukana! Viikoittainen tavoite täyttyy, kun riittävien minuuttien ja/tai askeleiden lisäksi on kerättynä myös vähintään kaksi omaa hyvinvointia edistävää tekoa.

Kun tiimiläisen tavoite liikuntaminuuteista/askeleista ja hyvinvointiteoista täyttyy, osallistuja saa tililleen hymynaaman!

Tiimin kanssa tavoitteen kimppuun

Jokainen osallistuja tavoittelee liikunnan suositusta omalta osaltaan. Tiimin viikoittainen tavoite täyttyy puolestaan silloin, kun vähintään kaksi kolmasosaa tiimin jäsenistä saavuttaa henkilökohtaisen viikoittaisen liikuntatavoitteen sekä toteuttaa kaksi hyvinvointitekoa.

Tavoitteen saavuttamisen merkiksi tiimi saa joukkueelleen hymynaaman. Kampanjan lopussa arvotaan mukavia palkintoja sellaisten tiimien kesken, jotka ovat saaneet hymynaaman kaikkien neljän kampanjaviikon aikana.

Nettisivujen liikuntapäiväkirjaan voi tallentaa suorituksia edellisen viikon ajalta. Huomaathan, että kampanjan päättyessä viimeiset merkinnät tulee tehdä 1.10.2023 klo 23.59 mennessä.

Koulutuksen järjestäjät

Koulutuksen järjestäjät laskevassa järjestyksessä tiimien saavuttamien viikkotavoitteiden mukaan.

 • Koulutuskuntayhtymä Tavastia
  75 % (3/4 viikkotavoitetta)
 • Peräpohjolan Kansanopiston Kannatusyhdistys ry
  75 % (3/4 viikkotavoitetta)
 • Raahen Porvari- ja Kauppakoulurahasto
  75 % (6/8 viikkotavoitetta)
 • Seinäjoen koulutuskuntayhtymä
  75 % (3/4 viikkotavoitetta)
 • Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry
  75 % (3/4 viikkotavoitetta)
 • Suomen Diakoniaopisto Oy
  75 % (3/4 viikkotavoitetta)
 • Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä
  50 % (6/12 viikkotavoitetta)
 • Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
  50 % (2/4 viikkotavoitetta)
 • Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia
  45.8 % (11/24 viikkotavoitetta)
 • Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä
  40 % (8/20 viikkotavoitetta)
 • Ammattiopisto Spesia
  37.5 % (3/8 viikkotavoitetta)
 • Itä-Savon koulutuskuntayhtymä
  37.5 % (3/8 viikkotavoitetta)
 • Jyväskylän kristillisen opiston säätiö
  37.5 % (3/8 viikkotavoitetta)
 • Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä
  35 % (7/20 viikkotavoitetta)
 • Hyria koulutus Oy
  33.3 % (4/12 viikkotavoitetta)
 • SASKY koulutuskuntayhtymä
  32.1 % (9/28 viikkotavoitetta)
 • Haapaveden Opiston Kannatusyhdistys ry
  25 % (1/4 viikkotavoitetta)
 • Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä
  25 % (1/4 viikkotavoitetta)
 • Tampereen kaupunki
  25 % (1/4 viikkotavoitetta)
 • Koulutuskuntayhtymä Brahe
  8.3 % (1/12 viikkotavoitetta)