×

Lisää suoritus

Liikuntakampanja ei ole aktiivinen.

×

Ota yhteyttä ylläpitoon

Kirjoita tähän viestisi. Mikäli lähetät tukipyyntöä tai vikailmoitusta, muista AINA liittää mukaan tarkka www-osoite sivusta, jota asia koskee ja kuvaile tilanne mahdollisimman yksityiskohtaisesti.
CAPTCHA
Tällä varmistetaan, että rekisteröityjä on oikea henkilö eikä automatisoitu roskapostirobotti. HUOM! Mikäli et näe tässä kohtaa rasti ruutuun -painiketta tai latausilmaisin jää pyörimään, kokeile rekisteröitymistä toisella selaimella (muu kuin Explorer).
×

Säännöt & ohjeet

Tilanneviesti

Säännöt

1. Kampanjaan voi osallistua SAKU ry:n jäsenyhteisöjen henkilöstö. 

2. Kampanjaan osallistutaan tiimeinä, joissa pitää olla vähintään neljä osallistujaa. Tiimin maksimikoko on kymmenen osallistujaa. Kukin osallistuja voi olla jäsenenä vain yhdessä tiimissä. 

3. Tiimi kootaan oman koulutuksen järjestäjän sisältä. Tiimissä voi olla osallistujia saman koulutuksen järjestäjän eri oppilaitoksista. Tiimien määrää koulutuksen järjestäjää kohden ei ole rajoitettu. 

4. Osallistuja voi seurata ja tallentaa päivittäistä liikkumistaan Rentosarjassa, Kuntosarjassa tai Kilpasarjassa. Kampanjassa huomioidaan sekä kestävyysliikunta että lihaskuntoa ja liikehallintaa edistävä liikunta.  

Rentosarjassa tiimin jäsenet tavoittelevat UKK-instituutin aikuisten liikkumisen suosituksen mukaista liikuntamäärää: reipasta kestävyysliikuntaa vähintään 2 tuntia ja 30 minuuttia viikossa sekä lihaskuntoa ja liikehallintaa parantavaa liikuntaa vähintään kaksi kertaa viikossa. Rentosarjassa lasketaan mukaan kaikki liikunta. 

Rentosarjassa aikuisten liikkumisen suosituksen mukaista kestävyysliikuntaa voi kerätä myös askeleina. Tällöin tavoitteena on 8 000 askelta päivässä. Rentosarjassa vaikuttaa siis koko arkinen aktiivisuus. Päivän liikunnan merkitsemisen voi myös jakaa minuutteihin ja askeleisiin esimerkiksi siten, että osallistuja merkitsee lajitreenit minuutteina ja muun arjen aktiivisuuden askeleina. Rentosarjassa tiimin viikoittainen tavoite täyttyy, kun vähintään kaksi kolmasosaa tiimin jäsenistä pääsee tavoitteeseen. 

Kuntosarjassa tiimejä verrataan toisiinsa tiimiläisten liikkumiseen käyttämän ajan keskiarvon perusteella. Kuntosarjassa liikuntaa voi kerätä sekä minuutteina että askeleina. Myös hyötyliikunta huomioidaan Kuntosarjan tuloslistauksissa. Rento- ja Kuntosarjassa, aikuisten liikkumisen suosituksen mukaisesti, kaikki tehdyt liikuntaminuutit ja arjen aktiivisuus kannattavat.

Kilpasarjassa tiimejä verrataan toisiinsa tiimiläisten liikkumiseen käyttämän ajan keskiarvon perusteella. Suoritukset kerätään vain vapaa-ajalla ja minimissään voi merkitä kymmenen minuutin suorituksen. Hyötyliikuntaa ei huomioida Kilpasarjan seurannassa. Kilpasarjassa ei myöskään voi merkitä arjen askeleita vaan ainoastaan lajeissa kertyneitä liikuntaminuutteja. 

5. Kampanja-aika on 7.9.- 4.10.2020. Kampanjan suoritukset merkitään www.liikkeelle.net-sivuston liikuntapäiväkirjaan, johon suorituksia voi merkitä enintään kahdeksalta viimeiseltä päivältä. Kampanjaan ei kuitenkaan voi merkitä suorituksia enää kampanja-ajan päättymisen jälkeen. 

Kampanjasivuston liikuntaseuranta avautuu maanantaina 7.9.2020 klo 8.00.Tuloksiin huomioidaan suoritukset, jotka on kirjattu sunnuntaihin 4.10.2020 klo 23.59 mennessä. Tiimien perustamista varten kampanjasivusto avataan viikkoa ennen kampanjan alkua.

6. Kampanja kestää neljä viikkoa. Rentosarjassa viikkotavoitteen kaikkina kampanjaviikkoina saavuttaneiden tiimien kesken arvotaan mukavia palkintoja.  Kunto- ja Kilpasarjassa palkitaan kolme tiimiä, joilla kampanja-aikana liikutun ajan keskiarvo on ollut suurin.  Kunto- ja Kilpasarjan voittajatiimit saavat vuodeksi haltuunsa myös Liikkeelle.net-kampanjan kiertopalkinnon.

Ohjeet

1. Käyttäjätilin luominen

Voit luoda oman henkilökohtaisen käyttäjätilisi osoitteessa http://liikkeelle.net/user/register . Kirjautuminen onnistuu tämän jälkeen sivuston yläpalkin käyttäjävalikosta tai menemällä suoraan osoitteeseen http://liikkeelle.net/user/login . Muistathat myös täydentää käyttäjäprofiilisi tiedot heti kirjautumisen jälkeen.

2. Tiimiin liittyminen tai uuden tiimin luominen

Voit luoda uuden tiimin tiimisivun yläosan painikkeilla. Tiimin sarjan vaihtaminen ei ole mahdollista tiimin luomisen jälkeen.

Tiimiin liittyminen tapahtuu selaamalla tiimisivun listausta oikean tiimin kohdalle ja klikkaamalla tiimin nimeä (linkki). Tiimisivun auettua voit hakea tiimin jäsenyyttä oikean sivupalkin "Hae ryhmän jäsenyyttä"-linkin kautta.

3. Liikuntasuoritusten tallentaminen

Voit tallentaa liikuntasuorituksia kampanja-ajan alettua sivuston yläpalkin "Lisää suoritus"-linkin kautta tai menemällä erilliselle tallennussivulle osoitteessa http://liikkeelle.net/lisaa-suoritus . Liikuntasuoritusten tallennussivulla on sisältönä ainoastaan itse liikuntasuoritusten tallennuslomake eli mikäli sinulla on ongelmia mobiililaitteiden kanssa, liikuntasuoritusten lisäämistä tuota kautta kannattaa testata.

Salasanan uusiminen

Voit uusia salasanasi sivuston yläpalkin käyttäjävalikosta tai menemällä suoraan osoitteeseen http://liikkeelle.net/user/password .

HUOM! Järjestelmä ei lähetä uutta salasanaa, vaan kertakäyttöisen sisäänkirjautumislinkin. Muista vaihtaa salasanasi heti linkin klikkaamisen jälkeen, esim. sivuston selailun jälkeen vaihto ei enää onnistu ilman uuden sisäänkirjautumislinkin tilaamista.

Tiimin jäseneksi hyväksyminen

Tiimien jäsenyyttä hakeneet käyttäjät eivät tule automaattisesti hyväksytyiksi tiimeihin vaan tiimin ylläpitäjän pitää hyväksyä käyttäjät tiimin jäseniksi.

Tiimin ylläpitäjä näkee listauksen tiiminsä jäsenistä (sekä aktiivisista että hyväksyntää odottavista) menemällä oman tiimisivunsa Ryhmä-välilehdelle ja klikkaamalla Käyttäjät-linkkiä. Mikäli listassa näkyy käyttäjien tilana "Odottaa", ei käyttäjää ole vielä hyväksytty tiimin jäseneksi.

Tiimin jäseneksi hyväksyminen onnistuu klikkaamalla käyttäjän rivillä näkyvää muokkaa-linkkiä, valitsemalla pudotusvalikosta tilaksi "Toiminnassa" ja tämän jälkeen tallentamalla muutokset sivun alalaidan painikkeella. Vastaavasti, mikäli käyttäjälistauksessa näkyy henkilöitä, jotka eivät kuulu tiimiin, voi heidät poistaa poista-linkkiä klikkaamalla.

Usein kysyttyä

Montako jäsentä tiimissä voi olla?

Tiimin minimikoko on neljä henkilöä, maksimissaan tiimissä voi olla mukana kymmenen osallistujaa. Voit kerätä tiimiisi siis esimerkiksi oman alan opettajia, hallinnon väkeä, ravintolapalvelujen porukkaa tai mikä nyt onkaan teille luonteva tapa muodostaa joukkue.  Osallistujat voi koota myös koulutuksen järjestäjän eri toimipisteistä.

Kunto- ja Kilpasarjassa tiimien tuloksia verrataan keskiarvoina eli isot ja pienet tiimit ovat vertailukelpoisia.  Rentosarjassa viikkotavoitteeseen pääsee, kun kaksi kolmasosaa tiimin osallistujista saavuttaa terveysliikunnan suosituksen. 

Olemmeko mukana Rento-, Kunto- vai Kilpasarjassa? 

Tiimit valitsevat itse, liikkuvatko Rento-, Kunto- vai Kilpasarjassa. Valinta tehdään tiimiä perustettaessa, eikä valintaa voi myöhemmin enää muuttaa. 

Mikä ero Rento-, Kunto- ja Kilpasarjoilla on? 

Haluatko varmistaa, että liikut vähintään aikuisten liikkumisen suosituksen mukaisesti? Valitse Rentosarja, jossa jokainen askel merkitsee ja kerättyä liikuntaa seurataan tavoitteen saavuttamiseen kannustaen. Luuletko, että pieni kisa saisi sinut lisäämään liikunta-aktiivisuuttasi? Valitse Kuntosarja, jossa voit kerätä minuutteja tai askeleita ja hyötyliikunta on seurannassa mukana. Onko sinulla tosi kilpailumieltä ja olet heti startista valmis kovaan kisaan? Valitse Kilpasarja, jossa liikuntaminuutit kerätään eri liikuntalajeista vain vapaa-ajalla ja mitä enemmän sen parempi! 

Rentosarjassa tavoitteena on aikuisten liikkumisen suositus. Sen mukaisesti reipasta kestävyysliikuntaa tulisi harrastaa vähintään 2,5 tuntia viikossa ja lisäksi lihaskuntoharjoittelua kaksi kertaa viikossa.  

Kestävyysliikuntaa voi kerryttää kaikesta arjen liikkumisesta, askeleina tai minuutteina. Askeleina kestävyysliikunnan tavoite kampanjassa täyttyy, kun kerryttää vähintään 8 000 askelta päivässä. 

Kestävyysliikunnan lisäksi tavoitteena on kehittää lihaskuntoa ja liikehallintaa vähintään kaksi kertaa viikossa. Yhden suorituksen keston tulee olla vähintään 10 minuuttia.  

Kuntosarjassa on hyvä lähteä lisäämään arkiaktiivisuuttaan pienen kisailun merkeissä.  

Suorituksia voi kerätä sekä minuutteina että askeleina. Myös hyötyliikunta huomioidaan tilastoihin mukaan.  

Suosittelemme myös kuntosarjalaisille monipuolista terveysliikuntasuosituksen mukaista lajivalikoimaa. Omien liikuntatottumusten seuraamisen tukena myös kuntosarjalaiset saavat hymynaaman silloin, kun aikuisten liikkumisen suositus täyttyy.  

Kilpasarjassa jokainen tiimin osallistujan liikkuma minuutti vie tiimiä kohti kisan kärkisijoja. Huomaathan kuitenkin, että hyötyliikunta ei kerrytä kilpasarjalaisten liikuntasaldoja, vaan kilpasarjassa seurataan vain vapaa-ajan liikunnan harrastamista. Tämä linjaus on tehty osallistujien palautteiden perusteella. 

Toteutettu liikunta merkitään Kilpasarjassa minuutteina (ei askeleina) ja suorituksen tulee kestää vähintään kymmenen minuuttia kerrallaan.  

Suosittelemme myös kilpasarjalaisille monipuolista lajivalikoimaa. Omien liikuntatottumusten seuraamisen tukena myös kilpasarjalaiset saavat hymynaaman silloin, kun terveysliikunnan tavoite täyttyy. 

Voiko työpäivän aikana kertyä liikuntaminuutteja? 

Rentosarjassa liikuntaa kertyy kaikesta arkiaktiivisuudesta. Rentosarjassa voi kerätä askeleita, joissa huomioidaan myös työpäivän aikana kertyneet askeleet. Rentosarjassa jokainen askel kannattaa.

Kuntosarjassa liikuntaa kertyy myös kaikesta arkiaktiivisuudesta. Kuntosarjassa voi kerätä askeleita, joissa huomioidaan myös työpäivän aikana kertyneet askeleet.  Kuntosarjassakin jokainen askel merkitsee.

Kilpasarjassa liikuntaminuutit kerätään vapaa-ajalla. 

Miten Rentosarjassa saavuttaa tiimille hymynaaman? 

Tiimin viikkotavoite täyttyy, jos vähintään kaksi kolmasosaa tiimin jäsenistä saavuttaa oman viikkotavoitteensa.  

Esimerkiksi 8 hengen tiimissä 66,6 % olisi 5,3 henkilöä. Kun tavoite on ”vähintään kaksi kolmasosaa” vaaditaan hymynaama siis kuudelta henkilöltä. 

Olen Kilpasarjassa, miksi hyötyliikunta ei näy suorituksissani? 

Osallistujapalautteissa on toivottu, että Kilpasarja olisi nimensä mukaisesti selvä kilpasarja, jossa seurataan eri lajeista ja vain vapaa-ajalla kertyviä minuutteja. Näin ollen hyötyliikunta ei kerrytä Kilpasarjan tiimien suorituksia. Hyötyliikuntaa voi merkitä omaan liikuntapäiväkirjaan, mutta se ei näy tuloslistoissa. 

Hyötyliikunta pääsee näkyville Rento- ja Kuntosarjoissa, joissa huomioidaan kaikki arkiaktiivisuus.  

Mihin lajien jakaminen kestävyysliikuntaan ja lihaskuntoa ja liikehallintaa edistävään liikuntaan perustuu?  

Kampanjassa tavoitellaan monipuolista liikkumista. Monipuolisuuden varmistamista helpottaa liikuntalajien jako kestävyysliikuntaan sekä lihaskuntoa ja liikehallintaa edistävään liikuntaan. 

Lajien jako ei ole mustavalkoista, joten kompromissejakin on jouduttu tekemään. Liikuntalajit on luokiteltu sen otsikon alle, mitä ne ensisijaisesti edustavat, vaikka luonnollisesti moni liikuntalaji kehittää jossain määrin sekä kestävyyskuntoa että lihaskuntoa tai liikehallintaa. Lajien jaossa on saatu apua UKK-instituutin liikuntatieteen asiantuntijoilta. 

Yksi tiimiläinen sairastui, voimmeko enää saavuttaa viikko/kampanjatavoitetta? 

Kyllä, sillä tiimi voi Rentosarjassa päästä viikoittaiseen tavoitteeseen, kun vähintään kaksi kolmasosaa tiimin osallistujista saavuttaa viikoittaisen terveysliikunnan suosituksen mukaisen liikuntamäärän. Tilastolliset poissaolot ja sairastumiset huomioidaan siis viikkotavoitteen saavuttamisessa. 

Kunto- ja Kilpasarjassa hetkellisesti pienentynyt tiimi tietää tietysti lisäliikuntaa muille tiimiläisille, mikäli tiimi haluaa olla kärkikahinoissa mukana.  Kisasta huolimatta sairaana ei tietystikään kannata liikkeelle lähteä.

Ja vaikka tiimin vauhti ei etenisi toivotulla tavalla, niin oman liikunnan tai suoritusten merkkaamisen ei kannata missään vaiheessa antaa hiipua, sillä palkintoja arvotaan myös kaikkien aktiivisten osallistujien kesken! 

Milloin liikuntaminuutit tulee merkitä? 

Paras tapa on käydä merkkaamassa liikuntaminuutit päivittäin. Aina minuuttien merkitseminen päivittäin ei kuitenkaan onnistu tai muistu mieleen, joten liikuntapäiväkirjaan pääsee merkitsemään liikuntaminuutteja enintään kahdeksalta edelliseltä päivältä. Esimerkiksi tämän viikon keskiviikkona pääsee merkitsemään vielä viime viikon keskiviikon suoritukset. 

Kuntosarjassa ja etenkin Kilpasarjassa suosittelemme kuitenkin minuuttien päivittäistä merkintää, jotta tulosseurannassa oltaisiin mahdollisimman hyvin reaaliajassa. Jos tykkäät seurata, millä sijoilla muut tiimit liikkuvat ja paljonko liikuntaa muille kertyy, niin samoin haluavat tehdä osallistujat varmasti myös muissa tiimeissä! 

Liikuntaminuuttien kerääminen ja merkitseminen käynnistyvät 7. syyskuuta. Huomaathan, että viimeiset merkinnät tulee tehdä 4. lokakuuta kello 23.59 mennessä. Tämän jälkeen järjestelmä sulkeutuu tulosten laskemista varten. 

Parrasvaloissa ”Meidän tiimimme”

Facebookin Liikkeelle.net-ryhmässä esittäytyy kampanjassa mukana olevia tiimejä. Kysymyspatteriston avulla avataan tiimin hyvän liikkumisen ja yhteishengen salaisuutta Rento-, Kunto- ja Kilpasarjassa. Esittelyn jälkeen haasteen voi heittää eteenpäin naapurikoulun tiimille tai vaikkapa sille kaikkein rakkaimmalle ”vastustajalle”.

Tiimiesittelyyn osallistuminen on vapaaehtoista. Tiimiesittelyiden tavoitteena on tuoda tiimejä rennosti esille ja lisätä eri puolelta Suomea tulevien tiimien yhteisöllisyyttä. Tiimiraporteilla voidaan jakaa tunnelmia, kertoa tarinoita ja haastaa muita tiimejä pitämään liikettä yllä!

Miksi kannattaa osallistua?

Aina kannattaa lähteä! Liikunnan terveyshyödyissä ei ole kiistämistä: liikunnan avulla yksilön keho ja mieli voivat paremmin. Yhdessä tekeminen voi myös vaikuttaa myönteisesti työpaikan ilmapiiriin ja yhdessä tehden voi tulla tehtyä myös enemmän. Hyvähenkinen liikkumaan kannustaminen ja sparraaminen kuuluvat kahvipöydässä kampanjan aikana asiaan.

Mitä kampanjaan osallistumiseen tarvitaan? 

Kello tai askelmittari, tiimi ja hyvä tahtotila!