Kirjautuminen
Ota yhteyttä ylläpitoon
Säännöt & ohjeet
Säännöt
-
Kampanjaan voi osallistua SAKU ry:n jäsenyhteisöjen henkilöstö.
-
Kampanjaan osallistutaan tiimeinä, joissa pitää olla vähintään neljä osallistujaa. Tiimin maksimikoko on kymmenen osallistujaa. Kukin osallistuja voi olla jäsenenä vain yhdessä tiimissä.
-
Tiimi kootaan oman koulutuksen järjestäjän sisältä. Tiimissä voi olla osallistujia saman koulutuksen järjestäjän eri oppilaitoksista. Tiimien määrää koulutuksen järjestäjää kohden ei ole rajoitettu.
-
Osallistuja voi seurata ja tallentaa päivittäistä liikkumistaan Rentosarjassa, Kuntosarjassa tai Kilpasarjassa. Liikunnan lisäksi jokaisessa sarjassa voi kerätä hyvän olon tekoja, joilla tuetaan omaa hyvää oloa ja arjessa jaksamista. Tavoitteena on toteuttaa vähintään kaksi hyvän olon tekoa viikossa esimerkiksi lepäämällä riittävästi, syömällä terveellisesti ja huolehtimalla työn tauottamisesta.
Rentosarjassa tiimin jäsenet tavoittelevat UKK-instituutin aikuisten liikkumisen suosituksen mukaista liikuntamäärää: reipasta kestävyysliikuntaa vähintään 2 tuntia ja 30 minuuttia viikossa sekä kahta hyvän olon tekoa. Rentosarjassa lasketaan mukaan kaikki liikunta. Tässä sarjassa liikuntapäiväkirjaan voi merkitä suorittamansa liikunnan joko minuutteina tai askeleina. Mikäli tavoitteen mukaisen liikunnan haluaa kerätä vain askeleina, niin tavoitteena on koota 8 000 askelta päivässä. Rentosarjassa huomioidaan koko arkinen aktiivisuus. Päivän liikunnan merkitsemisen voi myös jakaa minuutteihin ja askeleisiin esimerkiksi siten, että osallistuja merkitsee lajitreenit minuutteina ja muun arjen aktiivisuuden askeleina. Rentosarjassa tiimin viikoittainen tavoite täyttyy, kun vähintään kaksi kolmasosaa tiimin jäsenistä pääsee tavoitteeseen.
Kuntosarjassa tiimejä verrataan toisiinsa tiimiläisten liikkumiseen käyttämän ajan keskiarvon perusteella. Kuntosarjassa liikuntaa voi kerätä sekä minuutteina että askeleina.
Kilpasarjassa tiimejä verrataan toisiinsa tiimiläisten liikkumiseen käyttämän ajan keskiarvon perusteella. Suoritukset kerätään vain vapaa-ajalla ja minimissään voi merkitä kymmenen minuutin suorituksen. Hyötyliikuntaa ei huomioida Kilpasarjan seurannassa. Kilpasarjassa ei myöskään voi merkitä arjen askeleita vaan ainoastaan lajeissa kertyneitä liikuntaminuutteja.
Liikuntapäiväkirjassa vähimmäisliikkumisen tavoitteesta ja onnistumisesta muistuttaa kampanjan symbolina toimiva hymynaama, jonka saa, kun liikuntaa kertyy minuuteista ja/tai askeleista vähintään 2,5 tuntia viikossa sekä talletettuna on myös kaksi hyvän olon tekoa viikossa. -
Kampanja-aika on 2.9.-6.10.2024. Kampanjan suoritukset merkitään liikkeelle.net-sivuston liikuntapäiväkirjaan, johon suorituksia voi merkitä edellisen viikon ajalta.
-
Kampanjasivuston liikuntaseuranta avautuu maanantaina 2.9.2024 klo 8.00. Tuloksiin huomioidaan suoritukset, jotka on kirjattu maanantaihin 7.10.2024 klo 23.59 mennessä. Tiimien perustamista varten kampanjasivusto avataan viikkoa ennen kampanjan alkua.
-
Kampanja kestää viisi viikkoa. Rentosarjassa viikkotavoitteen kaikkina kampanjaviikkoina saavuttaneiden tiimien kesken arvotaan mukavia palkintoja. Kunto- ja Kilpasarjassa palkitaan kolme tiimiä, joilla kampanja-aikana liikutun ajan keskiarvo on ollut suurin. Kunto- ja Kilpasarjan voittajatiimit saavat vuodeksi haltuunsa myös Liikkeelle.net-kampanjan kiertopalkinnon.
Ohjeet
1. Käyttäjätilin luominen
Voit luoda oman henkilökohtaisen käyttäjätilisi osoitteessa https://liikkeelle.net/user/register. Kirjautuminen onnistuu tämän jälkeen sivuston yläpalkin käyttäjävalikosta tai menemällä suoraan osoitteeseen https://liikkeelle.net/user/login. Muistathan myös täydentää käyttäjäprofiilisi tiedot heti kirjautumisen jälkeen.
2. Tiimiin liittyminen tai uuden tiimin luominen
Voit luoda uuden tiimin tiimisivun yläosan painikkeilla. Tiimin sarjan vaihtaminen ei ole mahdollista tiimin luomisen jälkeen.
Tiimiin liittyminen tapahtuu selaamalla tiimisivun listausta oikean tiimin kohdalle ja klikkaamalla tiimin nimeä (linkki). Tiimisivun auettua voit hakea tiimin jäsenyyttä oikean sivupalkin "Hae ryhmän jäsenyyttä"-linkin kautta.
3. Liikuntasuoritusten tallentaminen
Voit tallentaa liikuntasuorituksia kampanja-ajan alettua sivuston yläpalkin "Lisää suoritus"-linkin kautta tai menemällä erilliselle tallennussivulle osoitteessa https://liikkeelle.net/lisaa-suoritus. Liikuntasuoritusten tallennussivulla on sisältönä ainoastaan itse liikuntasuoritusten tallennuslomake eli mikäli sinulla on ongelmia mobiililaitteiden kanssa, liikuntasuoritusten lisäämistä tuota kautta kannattaa testata.
Salasanan uusiminen
Voit uusia salasanasi sivuston käyttäjävalikosta tai menemällä suoraan osoitteeseen https://liikkeelle.net/user/password.
HUOM! Järjestelmä ei lähetä uutta salasanaa, vaan kertakäyttöisen sisäänkirjautumislinkin. Muista vaihtaa salasanasi heti linkin klikkaamisen jälkeen! Esim. sivuston selailun jälkeen vaihto ei enää onnistu ilman uuden sisäänkirjautumislinkin tilaamista. Muutokset täytyy tehdä välittömästi linkin klikkaamisen jälkeen avautuvalla sivulla.
Tiimin jäseneksi hyväksyminen
Tiimien jäsenyyttä hakeneet käyttäjät eivät tule automaattisesti hyväksytyiksi tiimeihin vaan tiimin ylläpitäjän pitää hyväksyä käyttäjät tiimin jäseniksi.
Tiimin ylläpitäjä näkee listauksen tiiminsä jäsenistä (sekä aktiivisista että hyväksyntää odottavista) menemällä oman tiimisivunsa Ryhmä-välilehdelle ja klikkaamalla Käyttäjät-linkkiä. Mikäli listassa näkyy käyttäjien tilana "Odottaa", ei käyttäjää ole vielä hyväksytty tiimin jäseneksi.
Tiimin jäseneksi hyväksyminen onnistuu klikkaamalla käyttäjän rivillä näkyvää muokkaa-linkkiä, valitsemalla pudotusvalikosta tilaksi "Toiminnassa" ja tämän jälkeen tallentamalla muutokset sivun alalaidan painikkeella. Vastaavasti, mikäli käyttäjälistauksessa näkyy henkilöitä, jotka eivät kuulu tiimiin, voi heidät poistaa poista-linkkiä klikkaamalla.
Usein kysyttyä
Montako jäsentä tiimissä voi olla?
Tiimin minimikoko on neljä henkilöä, maksimissaan tiimissä voi olla mukana kymmenen osallistujaa. Voit kerätä tiimiisi siis esimerkiksi oman alan opettajia, hallinnon väkeä, ravintolapalvelujen porukkaa tai mikä nyt onkaan teille luonteva tapa muodostaa joukkue. Osallistujat voi koota myös koulutuksen järjestäjän eri toimipisteistä.
Kunto- ja Kilpasarjassa tiimien tuloksia verrataan keskiarvoina eli isot ja pienet tiimit ovat vertailukelpoisia. Rentosarjassa viikkotavoitteeseen pääsee, kun kaksi kolmasosaa tiimin osallistujista saavuttaa aikuisten liikuntasuosituksen ja kaksi hyvän olon tekoa.
Olemmeko mukana Rento-, Kunto- vai Kilpasarjassa?
Tiimit valitsevat itse, liikkuvatko Rento-, Kunto- vai Kilpasarjassa. Valinta tehdään tiimiä perustettaessa, eikä valintaa voi myöhemmin enää muuttaa.
Mikä ero Rento-, Kunto- ja Kilpasarjoilla on?
Haluatko varmistaa, että liikut vähintään aikuisten liikuntasuosituksen mukaisesti? Valitse Rentosarja, jossa jokainen askel merkitsee ja kerättyä liikuntaa seurataan tavoitteen saavuttamiseen kannustaen. Luuletko, että pieni kisa saisi sinut lisäämään liikunta-aktiivisuuttasi? Valitse Kuntosarja, jossa voit kerätä minuutteja tai askeleita ja hyötyliikunta on seurannassa mukana. Onko sinulla tosi kilpailumieltä ja olet heti startista valmis kovaan kisaan? Valitse Kilpasarja, jossa liikuntaminuutit kerätään eri liikuntalajeista vain vapaa-ajalla ja mitä enemmän sen parempi!
Rentosarjassa tavoitteena on aikuisten liikuntasuosituksen mukainen liikuntamäärä eli 2,5 tuntia viikossa. Liikuntaa voi kerryttää kaikesta arjen liikkumisesta, askeleina tai minuutteina. Askeleina tavoite kampanjassa täyttyy, kun kerryttää vähintään 8 000 askelta päivässä. Liikuntasuosituksen mukaista lajien eriyttämistä kestävyysliikuntaan ja lihaskuntoharjoitteluun ei tehdä merkinnöissä, mutta kannattaa silti huomioida myös liikkumisen monipuolisuus. Riittävä liikunta ja kaksi hyvän olon tekoa palkitaan onnistumisesta kertovalla hymynaamalla.
Kuntosarjassa on hyvä lähteä lisäämään arkiaktiivisuutta pienen kisailun merkeissä. Suorituksia voi kerätä sekä minuutteina että askeleina. Myös hyötyliikunta huomioidaan tilastoihin mukaan. Suosittelemme myös kuntosarjalaisille monipuolista terveysliikuntasuosituksen mukaista lajivalikoimaa. Tässäkin sarjassa riittävä liikunta ja kaksi hyvän olon tekoa palkitaan onnistumisesta kertovalla hymynaamalla.
Kilpasarjassa jokainen tiimin osallistujan liikkuma minuutti vie tiimiä kohti kisan kärkisijoja. Huomaathan kuitenkin, että hyötyliikunta ei kerrytä kilpasarjalaisten liikuntasaldoja, vaan kilpasarjassa seurataan vain vapaa-ajan liikunnan harrastamista. Tämä linjaus on tehty osallistujien palautteiden perusteella. Toteutettu liikunta merkitään
Kilpasarjassa minuutteina (ei askeleina) ja suorituksen tulee kestää vähintään kymmenen minuuttia kerrallaan.
Suosittelemme myös kilpasarjalaisille monipuolista terveysliikuntasuosituksen mukaista lajivalikoimaa. Onnistumisesta kertova hymynaama tulee liikuntapäiväkirjassa näkyville, kun riittävän liikunnan lisäksi on tehty kaksi hyvän olon tekoa.
Voiko työpäivän aikana kertyä liikuntaminuutteja?
Rentosarjassa liikuntaa kertyy kaikesta arkiaktiivisuudesta. Rentosarjassa voi kerätä askeleita, joissa huomioidaan myös työpäivän aikana kertyneet askeleet.
Kuntosarjassa liikuntaa kertyy myös kaikesta arkiaktiivisuudesta. Kuntosarjassa voi kerätä askeleita, joissa huomioidaan myös työpäivän aikana kertyneet askeleet.
Kilpasarjassa liikuntaminuutit kerätään vapaa-ajalla.
Mistä on kyse hyvän olon tekojen seurannassa?
Kampanjassa mukana olevilla hyvän olon teoilla halutaan muistuttaa pitämään huolta omasta jaksamisesta ja voimavaroista.
Ota tavoitteeksi tehdä hyvän olon teko vähintään kaksi kertaa viikossa. Kaksi merkintää voit kerätä esimerkiksi riittävästä yöunesta, tauottavasta liikunnasta, terveellisestä ruokailusta, lihasrasituksista palauttavasta hoidosta (esim. hieronta), rentoutumisesta tai mielen hyvinvointia lisänneestä tekemisestä yhdessä ystävän kanssa.
Emme lähde määrittelemään, mikä on esimerkiksi riittävä unimäärä kenellekin tai miten kunkin tulisi muuttaa ruokailurytmejään terveellisimmäksi. Merkinnöissä luotamme omaan arvioosi ja tahtoon tehdä itselle hyvän olon valintoja.
Rentosarjassa viikkotavoite täyttyy 2,5 tunnin liikunnasta ja kahdesta hyvän olon valinnasta. Kunto- ja Kilpasarjassa tiimien vertailussa seurataan toteutunutta liikuntaa. Liikuntapäiväkirjassa onnistumisesta kertova hymynaama muodostuu yksittäiselle tiimiläiselle riittävästä liikunnasta ja kahdesta hyvän olon teosta.
Miten Rentosarjassa saavuttaa tiimille hymynaaman?
Tiimin viikkotavoite täyttyy, jos vähintään kaksi kolmasosaa tiimin jäsenistä saavuttaa oman viikkotavoitteensa.
Esimerkiksi 8 hengen tiimissä 66,6 % olisi 5,3 henkilöä. Kun tavoite on ”vähintään kaksi kolmasosaa” vaaditaan hymynaama siis kuudelta henkilöltä.
Olen Kilpasarjassa, miksi hyötyliikunta ei näy suorituksissani?
Osallistujapalautteissa on toivottu, että Kilpasarja olisi nimensä mukaisesti selvä kilpasarja, jossa seurataan eri lajeista ja vain vapaa-ajalla kertyviä minuutteja. Näin ollen hyötyliikunta ei kerrytä Kilpasarjan tiimien suorituksia. Hyötyliikuntaa voi merkitä omaan liikuntapäiväkirjaan, mutta se ei näy tuloslistoissa.
Hyötyliikunta pääsee näkyville Rento- ja Kuntosarjoissa, joissa huomioidaan kaikki arkiaktiivisuus.
Pitääkö merkinnöissä huomioida jako kestävyysliikuntaan ja lihaskuntoa ja liikehallintaa edistävään liikuntaan?
Kaikki liikuntasuoritukset merkitään samaan liikuntapottiin. Liikunnan monipuolisuuden varmistamisesta kannattaa silti huolehtia ottamalla lajivalikoimaansa mukaan sekä kestävyysliikuntaa että lihaskuntoa ja liikehallintaa edistävää liikuntaa.
Yksi tiimiläinen sairastui, voimmeko enää saavuttaa viikko/kampanjatavoitetta?
Kyllä, sillä tiimi voi Rentosarjassa päästä viikoittaiseen tavoitteeseen, kun vähintään kaksi kolmasosaa tiimin osallistujista saavuttaa viikoittaisen terveysliikunnan suosituksen mukaisen liikuntamäärän. Tilastolliset poissaolot ja sairastumiset on siis huomioitu tavoitteissa.
Kunto- ja Kilpasarjassa hetkellisesti pienentynyt tiimi tietää tietysti lisäliikuntaa muille tiimiläisille, mikäli tiimi haluaa olla kärkikahinoissa mukana. Kisasta huolimatta sairaana ei tietystikään kannata liikkeelle lähteä.
Ja vaikka tiimin vauhti ei etenisi toivotulla tavalla, niin oman liikunnan tai suoritusten merkkaamisen ei kannata missään vaiheessa antaa hiipua, sillä palkintoja arvotaan myös kaikkien aktiivisten osallistujien kesken!
Milloin liikuntaminuutit tulee merkitä?
Paras tapa on käydä merkkaamassa liikuntaminuutit päivittäin. Aina minuuttien merkitseminen päivittäin ei kuitenkaan onnistu tai muistu mieleen, joten liikuntapäiväkirjaan pääsee merkitsemään liikuntaminuutteja edellisen viikon ajalta. Esimerkiksi tämän viikon keskiviikkona pääsee merkitsemään vielä viime viikon keskiviikon suoritukset.
Kuntosarjassa ja Kilpasarjassa suosittelemme vahvasti kuitenkin minuuttien päivittäistä merkintää, jotta tulosseurannassa oltaisiin mahdollisimman hyvin reaaliajassa. Jos tykkäät seurata, millä sijoilla muut tiimit liikkuvat ja paljonko liikuntaa muille kertyy, niin samoin haluavat tehdä osallistujat varmasti myös muissa tiimeissä!
Kampanjasivuston liikuntaseuranta avautuu maanantaina 2.9.2024 klo 8.00. Tuloksiin huomioidaan suoritukset, jotka on kirjattu maanantaihin 7.10.2024 klo 23.59 mennessä.
Miten lisätä tsemppiä tiimeille?
Oman tiimin tsemppaamiseen kannattaa hyödyntää tiimin liikuntamerkintöjen seurannan kommenttikenttää. Monessa tiimissä keskustelua ja kannustusta viritellään myös omassa WhatsApp-ryhmässä. Jos kalentereihin sopii, niin yhteistä liikuntaa tai hyvän oloa tuottavia tekoja kannattaa toteuttaa yhdessäkin. Entä onko oppilaitoksen tyhy-toiminta kampanjassa ja sen markkinoinnissa mukana? Voidaanko oppilaitoksen omien tiimien välillä käydä omaa kisaa? Myös kahvipöytäkeskustelut ovat tärkeitä työyhteisön aktiivisuuden virittäjiä.
Innostusta kannattaa rakentaa myös asettamalla tavoitteita omalle tiimille ja seuraamalla muiden tuntumassa olevien tiimien menoa. Facebookissa tiimeille on oma Liikkeelle.net-ryhmä, jossa voi tehdä oman tiimin, ulkoilureittien tai lempilajien esittelyä. Kun tänä syksynä kerätään hyvän olon tekoja, niin sinne toivotaan myös hyväksi todettuja vinkkejä oman jaksamisen edistämiseen.
Yhteishenkeä voi vahvistaa yhdessä tekemällä sekä omassa tiimissä että muiden tiimien kanssa!
Mitä kampanjaan osallistumiseen tarvitaan?
Kello tai askelmittari, tiimi ja hyvä tahtotila!